28 ŞUBAT BASIN AÇIKLAMASI

28 ŞUBAT’I UNUTMADIK

Hani günler vardır güzellikleri ile unutulmaz, günde vardır ki yaşattığı kabuslarla unutulmaz. Ne yazık ki 28 şubat 1997 ızdırap ları ,zulümleri ve de yaşattığı mağduriyetlerle iz bıraktı.Müslümanlara topyekün cephe aldılar,Müslümanları düşman ilan ettiler. Seçilmiş bir iktidarı  gayri meşru yollardan indirmek için her yolu deneyen zalimler güruhu yapmadık plan bırakmamıştı.

Üçlü, beşli çeteleri,  darbeci üniversiteleri , postal karşısında selam duran yargıçları, hatta Fadime’ yi Müslüm’ü organize edecek senaristleri,  her şeyi planlamışlardı.Harekete geçtiler ,Müslümanların üzerinde oyunlarını acımasızca oynadılar. Binlerce Müslüman öğrenciyi, yüzlerce suçsuz memuru, esnafı ,sakallıyı ,başörtülü anaları ,bacıları,namaz kılan masumları hapislere tıktılar. Ta ki yönetimi ellerine geçirinceye kadar, darbe planlarını eksiksiz yürüttüler.İmamhatipleri , meslek liselerini, ilahiyat fakültelerini ,mescitleri , camileri kapattılar, adeta toplu bir savaş başlatmışlardı.Kısmen başardılar. Seçilmiş iktidarı devirip, kendi kuklalarını iktidara taşıdılar. Plan yürüyordu . Büyük  söz söylediler. 28 şubat bin yıl sürecek dediler. Hesapları vardı ama ,Allah’ın hesabını unutmuşlardı.Toplumun hafızası kuvvetliydi,yapılanları unutmadı. Bin yıllık plan yerle bir oldu, on yıl sürmeden tar umar oldular. Hesaplar bozuldu,  en büyük hesap Allah’ın hesabıydı unuttular.

Şimdi mağdurların elleri zalimlerin yakasında , gelin helallik dileyin . Müslüman affedicidir ,belki affederde  daha büyük ızdıraba uğramazsınız. Eseriniz yaprak misali savruldu, sizde savruldunuz .Belki toparlanırsınız.

Halkın desteği ile birçok mağduriyetler giderildi ama, hala cezaevlerinde yatan ,okulundan işinden olan, ekonomisi bozulan  mağdurlar var .  Hükümet  bir an önce bunlarla ilgili çalışma yapıp mağduriyetleri gidermeli.   STK lar bu alanda yol açıcı olmalı, faaliyetlerini yoğunlaştırmalıdır.STKolarak biz mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. 28.02.2016

MALATYA MAZLUMDER YÖN.KURULU ÜYESİ

FİKRİ AKSOY