DARBELERE HAYIR!

27 MAYIS 1960 Türk siyasi tarihinin ilk kanlı askeri darbesidir.27 Mayıs 1960 darbesinin akabinde 12 Mart 1971’de bir kez daha Türk Siyasi tarihine kara bir leke bulaşmıştır.Bu darbe geleneği 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 , 27 Nisan 2007 müdahaleleri ile devam etmiştir ve halen günümüzde o ruh yaşanmakta , darbeye çanak tutulmakta, darbelere zemin hazırlamaya çalışılmaktadır. 27 Mayıs 1960 darbesinden bugüne tam 55 yıl geçti.Darbe mağdurları unutulmadı ve darbeyi yapanlar lanetle anılmaktadır.Bu darbe demokrasi adına hukuk hiçe sayılarak, insan hakları çiğnenerek yapılmış Türk siyasi tarihi büyük bir yara almış ,Ekonomik,Siyasi,kültürel açıdan çökmüş, ülkeye yıllar kaybettirilmiş ve diğer ülkelerin çok çok gerisine düşürülmüştür.Üzerinde 55 yıl geçmesine rağmen hala aydınlanmayan o kara günlerin ülkemize birçok zararını şuan görmekteyiz.Ülkemiz yıllarını kaybetmiştir.

17 Eylül 1961 ‘de başbakan Adnan MENDERES ile bakanları Hasan POLATKAN ve Fatih Rüştü ZORLU’ uydurma suçlamalarla ölüm cezasına çaptırılmış ve idam edilmişlerdir.İdam kararına giden süreçte Suç teşkil edecek unsurlar bulunmadığı halde uydurma suçlarla halkı kandırarak ikna etmeye çalışılmıştır. Mazlum-der olarak , darbelere karşı olduğumuzu ifade eder,bütün toplumu darbesiz geleceğe katkı sunmaya çağırıyor, yeni Anayasanın bir an önce yapılması ve darbesiz bir gelecek teminat altına alınmalıdır.Darbeye hayır diyoruz!...    28.05.2015

MALATYA MAZLUMDER

YÖNETİM KURULU ÜYESİ