Filistin Davası ve Filistin’e Oynanmak İstenen Oyun…

Kamuoyunun da takdirleri üzerine,  mazlum Filistin halkının üzerindeki baskılar şiddetlenmektedir. Ümmet’in emaneti olan Filistin halkı hak ettiği desteği bir türlü alamamıştır. Milyarlar ile ifade edilen Müslümanlar,  bir türlü tek yürek, tek ses olamamışlardır. Bunu fırsat bilen İsrail, her fırsatta yeni katliamlar ve yeni yerleşimlerle zulmüne devam etmiştir. Türkiye , ümmetin sesini duyurmuş ve İsrail zulmüne dur demek için çaba harcamıştır. Mavi Marmara olayı da bunlardan bir tanesidir. Türkiye, Filistin’in çığlığını bu olayla dünyaya duyurmuş ve doğru bir adım atmıştır. Ancak, son günlerde kamuoyunda birtakım haberlere göre İsrail le bir anlaşma oluyor gibi bir izlenim edinilmektedir. Türkiye, Filistin’in bu haklı davasından desteğini çekemez, çekmemelidir. Türkiye’nin talepleri belirlidir ve bu talepler içerisinde, en önemlisi de Gazze’ye ambargonun kaldırılmasıdır.  Filistin halkının can damarı olan tünellere, Mısır’ın su bastığı, beton döktüğü, yüzlerce Filistinliyi tünellerde suyla boğarak öldürdüğü açık ortadayken, Türkiye Gazze’ye ambargo kalkmadan İsrail ile ilişkilerini düzeltemez. Şayet bu durumun tersi söz konusu olursa, aldığı dualar bedduaya döner ve zalim İsrail’in yaptıklarına onay vermiş olur. Sonuç olarak,  mazlum Filistin halkı yalnızlığa terkedilmiş olur.  Hükümetin, Türkiye halkının hassasiyetlerini dikkate alarak karar vermesini beklemekteyiz. Bu konuda verilecek tavizler başka tavizleri de beraberinde getirecektir, bu durumun yol açacağı sonuçların asla unutulmamasını ve akl-ı selimin galip gelmesini umuyoruz.  Türkiye,  bölgede mazlumun hak arayıcısı, yetimin elinden tutan,kimsesizin kimsesi olmaya devam etmelidir.25.12.2015

MAZLUMDER YÖN. KURULU ÜYESİ

BAHATTİN ANIL