12.01.2016 Tarihinde İstanbul Sultan Ahmet meydanında bir canlı bombanın üzerindeki bombaları patlatması sonucu çoğu turist 11 kişi hayatini kaybetmiş ve onlarca kişide yaralanmıştır. Ölenlerin birçoğunun turist olması manidardır...

Hiç bir kutsal amaç,sivilleri ve sivil mekanları savaşın hedefi haline getiremez.Hem İslam savaş hukuku,hem de Cenevre Sözleşmeleri,sivilleri savaşın hedefi yapmayı kesinlikle yasaklamaktadır.Böylesi insanlık dışı saldırılar, İslam'ın temiz adının kirletilmesi amacına hizmet etmekten başka bir işe yaramamaktadır.

Son yıllarda iç ve dış mihrakların hedefinde olan 80 milyonluk  Türkiye, Irak ve Suriye benzeri bir kaosun içine çekilmeye çalışılmaktadır. Bu halk ne Suriye benzer,nede başka bir ülkeye...Kendi değerlerine uygun hareket eder,geçmişte iç ve dış mihrakların tuzaklarını nasıl boşa çıkardıysa,şimdide  tüm oyunları boşa çıkaracaktır.

İnsan Hakları Savunucuları olarak, insanlığa bu zulmü yapanları şiddetle kınıyor,olayda ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.  14.01.2016

MAZLUMDER YÖN.KURULU ÜYESİ

MEHMET AY