27 Mayıs 1960 Askeri darbesinden tam 56 yıl geçmesine rağmen çok derin yaralar bırakmış ve halen unutulamamıştır ve unutulmayacaktır. Hukuk hiçe sayılarak yapılan bu askeri darbe Türkiye’yi yıllarca geriye savurmuş, ülkeyi bir çok alanda geriye sürüklemiş, bunun acısı yıllarca hissedilmiş ve halen bu hissedilmektedir. Ülke adeta askeri darbeye diz çöktürülmüştür. Bu darbe yıllar geçmesine rağmen halen o kara günler aydınlatılamamış, kafalarda bir çok sorular cevapsız kalmış ,halen gizemini korumaktadır .Darbenin akabinde uydurma suçlamalarla Başbakan Adnan Menderes Bakanları, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu idam edilmişlerdir.

İktidar kimlerin olduğunu ve neden asıldıklarını kamuoyuna bırakıyoruz.

Mazlumder Malatya Şubesi olarak darbelere hayır diyor, bir an evvel her kesimi kucaklayan sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır. Bizlerde herkesi bu sivil Anayasaya katkı yapmaya çağırıyoruz.27.05.2016

MALATYA MAZLUMDER ŞUBESİ

YÖN.KURULU ÜYESİ