15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL sürecinde darbeye kalkışan “Fethullah’çı Terör Örgütü” üyeleri tasfiye edilmiş, bu tasfiyeler yapılırken FETÖ yapılanması ile düşünsel ve örgütsel hiçbir bağı olmayan bazı memurların da açığa alınma, görevden atılma veya gözaltına alınma gibi uygulamalara maruz kaldığı gözlemlenmiştir.

Yoğun iddialar neticesinde Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın talimatıyla Valiliklerde komisyonlar oluşturularak, haksızlığa uğradığını iddia edenlerin durumlarının incelenmesi istenmiştir. Bu yapılırken de “intikam duygusu ile değil, adalet duygusu ile hareket edilmesi” ve “17/25 Aralık 2013 tarihinin milat olarak alınması” talimatı verilmiştir.

Millet iradesine karşı yapılmış bu darbe girişimi bir insanlık suçudur.

Bu girişimde rolü, dahili ve desteği bulunan tüm faillerin ortaya çıkarılıp yargılanarak en ağır şekilde cezalandırılması kamu vicdanını rahatlatması yanında, adaletin ikamesi açısından gereklidir.

Malatya Mazlumder Yönetimi olarak Bizler de 15 Temmuz darbe girişiminin etkin bir şekilde soruşturulmasını ve adil bir yargılama süreci sonrasında suçlu oldukları belirlenen tüm faillerin, hukukun imkan verdiği en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Ancak, darbe sürecine bağlı olarak ilan edilen OHAL'in olağan dışı şartları dikkate alınmalı ve bu süreç ve uygulamalarda her türlü keyfiliğe karşı azami dikkat ve hassasiyet  gösterilmeli; “masumiyet karinesi, adil yargılama ve suçun şahsiliği” başta gelmek üzere “hukukun temel ilkelerinin ihlaline ve hukuk dışı uygulamaların ortaya çıkmasına” yetkililer tarafından kesinlikle göz yumulmamalıdır.01.10.2016

MALATYA MAZLUMDER YÖN.KURULU ÜYESİ

MEHMET AY