ENGELLİLER GÜNÜ

Saygıdeğer basın mensupları,öncelikle hoş geldiniz.3 Aralık Dünya engelliler günü dolaysıyla bir aradayız.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Bugün şikayet yok,şükür var, hamd var…Kime mi?Elbette ki önce bizleri yoktan var eden,yerlerin ve göklerin

sahibi olan ALLAH’a…Bir teşekkürde,bizler için ve tüm insanlık için çalışan,hizmet eden,imkanlar oluşturan tüm kuruluşlaradır.

Çeşitli engelli gurubuna dahil 8.5 milyon engelli bulunmakta ve bu aileleriyle birlikte ortalama 30 milyona tekabül etmektedir.

Engelli olmak insanın kendi tercihi değildir. Unutmayalım ki her sağlıklı insan yarın için engelli adayıdır.Engelli kardeşlerimizin dertlerine çözüm bulmak için empati yaparak yola çıkmak, kendimizi onların yerine koymak uygun olacaktır.Engellilerin sorunları onlara acıyarak değil, çözüme giden engelleri ortadan kaldırmakla mümkündür.

Devletin engellilere yapmış oldukları hizmetleri görmezden gelemeyiz. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir çok projeye imza atıldı. Engelli hakları konusunda halkın bilinçlendirilmesi noktasında çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık tanınmalıdır.Engelli kardeşlerimizin hayatlarını sürdürebilmeleri için maddi noktada gereksinimleri vardır. Bunu temin için çalışmaları gerekmekte,kimseye muhtaç olmadan her ihtiyaçlarını görmeleri için kolaylık sağlanmalıdır.Bizler engellerimizle imtihan oluyoruz,sizlerde bizlerle imtihan oluyorsunuz.03.12.2016

MALATYA MAZLUMDER ENGELLİLER KOM.BAŞ.

A.SEYDİ GENÇ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-12-03