Bundan tam 24 yıl önce Türkiye tarihine Sivas olayları diye geçen o provakasyonda 33 insan hayatını kaybetmiş, bir çok insanda yaralanmıştır.Halk arasında kin ve nefret tohumu ekip, toplumu bölmek için kan davası oluşturmak isteyen şer odakları bunu daha sonra ki yıllarda da defalarca tekrarlamış, öncelikle Allah'ın yardımı, sonra Türkiye halkının sağduyulu ve basiretli tavrı sonucu başaramamışlardır.

Daha henüz bu olayın üzerinden günler geçtikten sonra karanlık şer odakları bu sefer Erzincan Başbağlar'da ortaya çıktı ve 37 masum insanı daha katletti. Bu olaydan sonra olayın sanığı olduğu idda edilenler günler sonra serbest bırakıldılar ve halen bu konu muamma,yani belirsizliğini korumaktadır. Ama Sivas olaylarının faili denen ve halen 24 yıldır içerde yatan insanlar ve olayla alakalarının olmadığını dahası, o gün Sivas'ta bile olmadıklarını ispatladıkları halde yıllardır hapis yatmaktadır. Biz hangi olay olursa olsun adil yargılanma istiyoruz . Suçlu kimse cezasını en ağır şekilde çekmesini ,suçsuzsa aklanmasını ,geri kalan hayatını dışarıda geçirmesini bekliyoruz.

Bizim inancımız bir insanı haksız yere öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir der, bizde buna iman ederiz. Unutmayalım ki Sivas olaylarını da yapan, Başbağlar'ı da yapan ,Ankara Garı'nı da yapan 15 Temmuz’u da ve bunun gibi bir çok olayı yapan aynı ellerdir. Bu eller halen tetikte, halen kaos ortamı oluşturmak için fırsat kollamaktadır.

Bunlara fırsat vermemek için gelin beraber yaşam kültürümüze sahip çıkalım. Birlikte mezhebi, dini ,dili , ırkı ne olursa olsun barışla ve kardeşçe yaşamaya gayret edelim.  03.07.2017

MAZLUMDER YÖNETİM KURULU ÜYES

MEHMET AY