ABD’NİN KUDÜS’Ü İŞGAL KARARI

Kudüs’ü İsrail’in Başkenti yapma planı, uzun vadeli ve planlı bir organizasyonun son adımı olarak ABD tarafından dün gerçekleştirilmiş bulunmaktadır.Doğu Kudüs’ü, 1967 de işgal eden İsrail,1980 de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını birleştirerek  Başkent ilan etti.Birleşmiş Milletlerin İsrail’in bu kararını geçersiz sayması ile askıda kalan bu karar, BM ‘in daimi karar alıcılarından ABD’nin bu kararı hiçe saymak, bu gün atmış olduğu bu adım Ortadoğu coğrafyası ve Müslümanların bağrına yeni bir hançer saplama hamlesidir.

Ancak unutulmamalı ki ,Kudüs tüm dinler açısından kutsal bir kent olup, Müslümanların ilk kıblegahıdır.

Tüm Dünyanın tepkisine rağmen, alınan bu karar asla kabul edilmeyecek,dünya barışını ve güvenliğini tehlikeye sokacaktır.

Mazlumder olarak,mazlum ve masum Kudüs ve Filistin’lilerin yanında olduğumuzu ,bu kararı tanımadığımızı buradan beyan ediyoruz.Derhal bu karardan dönülmeli,yeni mazlumlar ,mağdurlar ve savaş yetimleri bırakılmamalı.

Dünyanın huzura ,barışa,dostluğa ihtiyacı olduğu bu günlerde, bu karar geri çekilmelidir.

Dünya kamu oyu, uluslar arası STK’lar ,insan hakları kuruluşları, Ortadoğu Ülkeleri, İslam teşkilatları ve İslam ülkeleri tavırlarını net ve açıktan ifade etmelidirler.07.12.2017

Mazlumder Malatya Şubesi Yön.Kurulu üyesi

Mehmet KARAMAN