28 ŞUBAT ZULMÜ SON BULSUN!

Ocak ayıyla birlikte 28 Şubat Mahpuslarının Serbest bırakılması talebiyle başlattığımız basın açıkması, eylem ve etkinlik dizisinin sekizinci haftasında Ağrı’dan İstanbul’a şubelerimiz, destekçi sivil toplum örgütleri, üye ve gönüllülerimizle alanlardayız…
                 28 ŞUBAT BRİFİNGLİ YARGI KARARLARI İPTAL EDİLSİN!
                 “28 ŞUBAT” YETER ARTIK!
                   BİTMEYEN 28 ŞUBAT HAYAT ÇALMAYA DEVAM EDİYOR!
                   28 ŞUBAT MAHPUSLARI SERBEST BIRAKILSIN!
                   28 ŞUBAT MAHPUSLARININ ÖZGÜRLÜK TALEBİ HEPİMİZİN İMTİHANIDIR!
                   28 ŞUBAT NE ZAMAN SON BULACAK! ORADA KİMSE VAR MI!
başlıklarıyla yaptığımız açıklamalarla ve bu açıklamalar sırasında konuşan mahpus yakınlarının beyanlarıyla gerek sorunun boyutu gerekse taleplerimiz dile getirilmiştir.
                   21 yıldır ertelenen bu sorun hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişmesine rağmen 20 - 25 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan darbe mağduru Müslüman siyasi mahpuslar ve bunların aileleri yönünden etkisini en ağır şekilde devam ettirmektedir.
                  28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı; bir kısım 28 Şubatçının müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı; brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde dönem yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmak açık bir zulümdür.
                   Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir. Unutulmasın ki mazlumların ahı bütün siyasi hesapları ve matematik hesaplarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Bahse konu hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta Yargı, Hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir.
MAZLUMDER olarak,
Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını;
                    28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını;
                     28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.28.02.2018
                                                                           Malatya Mazlumder Yön.Kurulu Üyesi.

FİKRİ Aksoy

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-02-28