Bölgelere demokrasi götürmek bahanesiyle haçlı seferi başlatan ülkelere

Tarihi alt üst oluşlara tanık olduğumuz bugünlerde, halklarının adalet taleplerini en kanlı şekilde bastırmaya çalışan diktatörlere ve destekçilerine sözümüz şudur:

- Adalet, özgürlük, onur ve ekmek talebi mukaddestir, şiddetle bastırılamaz, ellerin kana bulanması akıbete mani olmaz belki tehir eder; derhal şiddete son verilmelidir. Herkesin kamu kaynaklarından adil pay alması, yönetimde adil temsil edilmesi, temel haklara saygılı bir yönetim kurulması, siyasi af ilan edilmesi ve hak ihlallerine sebep olan eski yöneticilerin adil yargıya çıkarılması sağlanmalıdır.

- Yerli tiranlar kendi halklarını işkenceyle ve baskıyla sindirirken, ortalığa sessizlik hakimken demokrasiyi, adaleti ve barışı hatırlarına getirmeden onlara uluslar arası meşruiyet verenlerin ve iş tutanların, halkların haklı taleplerini korkmadan dile getirmeye başladığı zaman evrensel değerlerden dem vurmaları Firavun imanına benzer, makbul değildir.

Mağdur halk kitlelerine ve kendileri için adalet ve barışın bir anlam ifade ettiği sağduyu sahibi uluslar arası camiaya ise sözümüz şudur:

- Onurun, özgürlüğün, adaletin ve ekmeğin devrimi insanlığın ortak başarısıdır, devrimin gerçekleşmesinin akabinde herkes için adaleti, onuru, özgürlüğü ve ekmeği mümkün kılacak bir yönetim için uluslar arası tecrübeye ve emeğe işbirliği imkanı verilmelidir.

- Devrimin dikkati sadece yerli tiranlar ve yakın çevreleri için değil aynı zamanda petrol için veya stratejik konumlarından yaralanmak için baskıyı görmezden gelen, sessiz kalarak himaye eden ve "uluslar arası terörle mücadele" adına baskıya meşruiyet veren batılı ve bölgesel ülkelerin durumlarına da yönelmelidir. Uluslararası güçlerin yerli işbirlikçilerle yaptıkları anlaşmalar ve ortak operasyonlar kamunun paylaşımına açılmalıdır.

- Uçuşa yasak bölge denetimi, arabuluculuk veya herhangi bir müdahale söz konusu olacaksa, söz konusu uluslararası misyon, eski yönetimle işbirliği yapan emperyalist devletlerden, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya veya NATO'dan değil, işbirliği içinde olmayan bölge veya bölge dışı ülkelerden kurulmalıdır.

Salih Günen

MAZLUMDER yönetim kurulu üyesi