Malatya Şube'den 28 Şubat Şürecine ilişkin Açıklama

MALATYA HALKINA

Değerli Malatya halkı ve basın mensupları!

Bugün 28 Şubat 2011, bu tarih, ülkeyi korku imparatorluğuna çevirmek isteyen karanlıkların yıldönümüdür. 28 Şubat 1997 yılı denildiğinde, adı farklı şekillerde konan darbenin ülkeye yaşattığı acıları ve aynı zamanda cumhuriyeti kurarken 10 milyonduk diyerek bir kıyım hareketi başlatabileceklerini ima edenleri gözlerimizin önüne getiriyoruz. Bu zevat diyordu ki, biz bin yıl bu milletin tepesinde alıcı kuşlar gibi bekleyecek, ülkenin ve milletin değerlerini savunanlara hayat hakkı tanımayacağız.

Değerli Malatya halkı ve basın mensupları!

Bu ülke insanı 28 Şubat sürecinde, hem sosyal hem de ekonomik alanda çok acılar çekti. Ülkenin bütçesi talan edildi. Bir gecede milyarlarca dolar sır oldu. Bir gecede hem inanç ve ideolojik olarak, hem iktisadi anlamda ezildik. Milleti etkisiz eleman olarak görüp, rejimi cumhursuz cumhuriyet çizgisine çekmek ve kafalarındaki, millete ve dış dünyaya kapalı bir sistemi inşa etmek isteyenlerin serüvenleriyle korkunç bir siyasi ve ekonomik deprem yaşadık. Bu sürecin kahramanlarını elbette hayırla yâd etmiyoruz.

Değerli Malatya halkı ve basın mensupları!"

28Şubat sürecinde daha önce fark etsek bile önemsemediğimiz bazı oyunların gerçek anlamda farkına vardık. Bir karanlık el ülke insanını karşılıklı olarak kışkırtıp aradan kendi iktidarını devşiriyordu. Arada ülke insanını yokluyor, sersemletiyor, çatıştırıyor ve bunu bir ezme fırsatı haline getiriyordu. O gün bu ülke insanı dedi ki; oyun bitti! Bundan böyle biz çatışmadan yaşamayı öğrenecek ve oyunlara gelmeyeceğiz. Bugün 28 Şubat ve ülke insanı aynı şeyleri söylüyor: Ülke insanının, ülkenin aydınlık ufuklara ulaşması farklılıklar içinde birlikte yaşama kültürünü geliştirmelerine, karşılıklı değer bilmeye, değerleri doğrultusunda yamulmadan yürümeye, birbirini önemseyerek dik durmaya bağlıdır.

Değerli Malatya halkı ve basın mensupları!

MAZLUMDER Malatya Şubesi olarak, 28 Şubat sürecinin doğru değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor, ülkeye o günkü acıları yaşatanlarında gerçekleri görmelerini umuyor, pervasızlıklarını, millet ve değer düşmanlıklarını terk etmelerini bekliyor ve milletimize aydınlık yarınlar, kardeşlik iklimi içinde bir barış ortamı temennilerimizi dile getiriyoruz. Düşüncemiz odur ki; bu millet bütün 28 Şubat zihniyetlerini tarihin çöplüğüne atmıştır. Bu vesile ile dün hayatını kaybeden, milletin seçtiği, 28 Şubat sürecinde gadre uğrayan Başbakan Merhum Necmettin Erbakan'ı rahmetle anıyor, ülkemizin ve tüm İslâm âleminin başı sağ olsun diyoruz.

MAZLUMDER MALATYA ŞUBE BAŞKANI

KADİR YILMAZ