MALATYA Şubesinden Birdizi Etkinlik
MAZLUMDER Malatya Şubesi'nden İftar Programı
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği Malatya Şubesi (MAZLUMDER) STK ' lar ve Üyeleri ile iftar yemeğinde buluştu.

16.08.2010 pazar akşamı Çınar Düğün ve Mevlüt Salonunda düzenlenen iftar programı davetliler tarafından büyük ilgi gördü

MAZLUMDER'i etkinliklerinde destekleyen çeşitli sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve sendika temsilcilerinin katıldığı programda Ramazan KESKİN' in Hocamızın Kuran Tilaveti ile başladı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir YILMAZ Yeni Yönetim Kurulunun Göreve geldikten sonra neler yaptığını ve yapmayı planladıkları hakkında bilgi verdi ve

12 Eylül'de yapılacak Anayasa referandumunun Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecinde önemli bir adım olduğunu kaydetti. YILMAZ, "Değişiklik paketi tabi ki yeterli değil ancak özgürlüklerin genişletilmesi açısından önemli bir adım. Bu nedenle değişikliğin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Malatya'da 1 Eylül Dünya Barış Günü
1 Eylül Dünya Barış Günü

01 Eylül 2010 / 17:58

1 Eylül Dünya Barış Günü, Malatya'da yapılan basın açıklaması ile kutlandı.

Soykan Parkı'nda, MAZLUMDER'in ve İnsan Hakları Derneği (İHD) ortaklaşa düzenlediği 81 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğinin açıklandığı basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına

Yazar Adil Akkoyunlu okudu.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nün 71. yıldönümü nedeniyle ortak basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Adil Akkoyunlu, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde her yerde savaşı, militarizmi lanetleyelim, barışı ve halkların kardeşliğini haykıralım" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de uzun yıllardan beri bir çatışma olduğunu anlatan Akkoyunlu, şöyle konuştu: "Bu çatışmanın insanımızı yorduğu, anaları büyük acılara boğduğu gerçeği var. Bu savaş bitirilmelidir." Akkoyunlu, açıklamasını özetle şöyle tamamladı: "Çatışarakdeğil, konuşarak diyalogla sorunlara çözüm aranmalı.

Malatya'da faaliyet gösteren 81 sivil toplum kuruluşu olarak savaşa ve şiddete karşı olduğumuzu bildiriyor, ülkemizde ve bütün yeryüzünde barış ortamının oluşmasına katkı sağlamak için ortak açıklamamızı deklare ediyoruz."

1 Eylül Dünya Barış Günü, Malatya'da yapılan basın açıklaması ile kutlandı.

MAZLUMDER Malatya Şubesi de Referandumda 'Evet' Diyecek

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi üyesi bir grup 12 Eylül'de oylanacak referanduma 'evet' diyeceklerini bildirdi.

52 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Anayasaya Destek Platformu üyesi olan MAZLUMDER Malatya Şubesi üyesi bir grup, Soykan Park'ında 12 Eylül'de gerçekleşecek referandumla ilgili basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Kadir YILMAZ, 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümünde yapılacak referandumun yeni bir sürecin eşiği olduğunu söyledi.

Dernek olarak değişiklikleri yeterli görmemelerine rağmen halk oylamasında 'evet' diyeceklerini belirten YILMAZ, "Bizler 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu, siyaset üstü bir oylama olarak görüyoruz ve bu referandumda herhangi bir partinin oylanmayacağı görüşündeyiz. Referandumda oylanacak 26 maddenin içeriğinin yeterince konuşulmadan tartışma yapılmasından kaygı duyuyoruz. Bu maddelerin hiç birinde millet aleyhinde bir içerik bulunmadığını düşünüyoruz. Herkes gibi biz de değişiklik paketini yeterli bulmuyoruz ancak ileride yapılacağını umduğumuz tamamı sivil bir anayasanın temeli olarak görüyoruz." dedi.

Ülkenin geleceği, milletin umutları için 'evet' diyeceklerini anlatan YILMAZ, vesayetin sona ermesi, toplumun dezavantajlı kesimleri olan kadın, gazi, şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık yapılması, YAŞ kararlarına yargı yolunun açılması için herkesin de anayasa paketine destek vermesini istedi.

Sizi Haklarınızı Öğrenmeye Ve Kullanmaya Davet Ediyor!
Kurulduğu 1991 yılından bu yana Türkiye'de ve dünyada meydan gelen hak ihlalleri ile mücadele eden MAZLUMDER, uğradıkları hak ihlalleri karşısında bireyleri izleyecekleri hukuki süreç konusunda bilgilendirerek hak arama mücadelesini toplumsal bir bilinç ve refleks haline getirme çabasındadır.

Bu doğrultuda talep eden topluluklara (dernek, vakıf, öğrenci grupları, mahalle sakinleri vs.) gönüllü avukatlarımız tarafından haklarımız seminerleri verilmektedir. Seminerlerde işlenen başlıca konular şunlardır:

- Kişi Güvenliği ( üst araması, yakalama, gözaltı, tutuklama vs. )
- Örgütlenme Özgürlüğü( dernek, vakıf, sendika vs.)
- Düşünce ve İfade Hürriyeti
- Din ve Vicdan Özgürlüğü
- Eğitim Hakkı
- Yabancılar Hukuku
- Adil Yargılanma Hakkı Bilgi Edinme ve Dilekçe Hakkı

Bu ana başlıklar çerçevesinde örnek vermek gerekirse;

- Gözaltı süresini 24 saati aşamayacağı, gözaltındayken ve ifade verirken avukat talep etme hakkınızın olduğu,
- Ev ve işyeri aramaların hâkim kararı ile yapılabileceği,
- Dernek, vakıf ve sendika üyeliğinin hiçbir izne tabi olmadığı,
- Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin önceden izin alınmaksızın gerçekleştirilebileceği,
- Ailelerin çocuklarına dini inanç ve felsefeleri doğrultusunda eğitim verme hakların bulunduğu,
- Türkiye'ye gelerek iltica etmek isteyen yabancılara sığınmacı statüsünde uluslararası koruma altına alınarak geçici ikametlerine izin verilebildiği,
- Yabancıların sağlık ile ilgili masraflarını karşılamaktan aciz olanlara Türk Hükümeti tarafından yardım yapıldığı,
- Bilgi edinme hakkı çerçevesinde başvurunuza en geç 15 gün içinde cevap verilmesi gerektiği,
- İdari makamlara sunduğunuz dilekçelerin kurumca hiçbir şekilde reddedilemeyeceği ve belli bir süre içinde cevaplandırılmak zorunda olduğu,
- İl ve ilçe insan hakları kurullarının bulunduğu vs. önemli hukuki bilgiler aktarılmaktadır.

MAZLUMDER Malatya'dan seminerlerimiz 15 Eylül 2010 tarihinden sonra başlayacaktır. ilgi duyan tüm vatandaşlarımızın belirtilen (0422 326 36 34 ) numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

MAZLUMDER Malatya Şubesi
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-09-15