TEVHİDİ TEDRİSAT KANUNU KALDIRILSIN

Tevhidi Tedrisat Kanunu KALDIRILSIN.

Tevhidi Tedrisat Kanunu, yani öğretim birliği yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 mart 1924 tarih ve 430 kanun numarası ile kabul edilmiş olan ve Ülkedeki bütün Eğitim kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmasını öngören yasadır .Bu yasa mevcut haliyle ihtiyaçlara cevap vermemektedir ve çürümeye yüz tutmuştur. Bu kanunla insanlar tektipleştirilmeye çalışılmıştır. Ülkedeki kültürel ve dini farklılıklar yok sayılmış, özgür Eğitim hakları ellerinden alınmıştır .Halbuki bu toplumun büyük bir kısmının Müslüman olmasıyla beraber farklı inanç ve kimliklerin bir arada yaşadığı toplumdur .Çoğunluğu Müslüman olan bir toplumda Müslümanların inançlarına uygun bir Eğitim sisteminin olmaması kabul edilemez bir durumdur.

Mazlumder olarak bu anlayışın artık değişmesini istiyoruz. Mevcut bu Eğitim sistemi ihtiyaçlara cevap vermemektedir. Sağına, soluna yama yapılarak sonuç alınması mümkün değildir.İnsani ve toplumsal hakları, ilkeleri ve değerleri önceleyen yeni bir Eğitim siteminin mutlak suretle ve ivedilikle oluşturulmalı ve Eğitimi şekillendiren tüm kanunlar kaldırılmalıdır .

Çağrımız tüm sendikalara, sivil toplum örgütlerine, öğretmenlere, öğrenci ve öğrenci velilerinedir.Gelin çürümüş bu mevcut baskıcı sistemi değiştirmeye ve geleceğimizin temellerini sağlam atmaya birlikte mücadele edelim…03.03.2016

MAZLUMDER YÖN.KURULU ÜYESİ

BAHATTİN ANIL